Uurwerk

Reparatie uurwerk Horloge batterij vervangen Horlogeband verstellen

Quartz horloge

Waarom een horloge gerepareerd moet worden kan verschillende redenen hebben. In veel gevallen is er alleen een batterijwissel nodig, maar het kan zomaar zijn dat het aan het uurwerk ligt.

Doorgaans ligt de levensduur van een batterij tussen de 1 en 3 jaar. Wanneer het horloge toe is aan een batterijwissel, is dit de perfecte gelegenheid om de algehele staat van uw horloge te controleren, om zo de levensduur van het horloge te verlengen, of om kleine reparaties in de nabije toekomst te voorkomen. Hierbij kunt u denken aan het verslijten van uw horlogebandje, metaalmoeheid in de schakels van de band, maar ook pakkingen om waterdichtheid te garanderen.

Mechanisch horloge of automaat

Net als bij een auto is het van belang dat een mechanisch/automatisch horloge goed onderhouden wordt. De interval van de servicebeurten hangt van het draaggebruik af. Respectievelijk ligt deze tussen de 5 en 8 jaar. Wanneer u merkt dat uw horloge achter loopt, dan heeft uw horloge waarschijnlijk een servicebeurt nodig.

In enkele gevallen kan het zijn dat u in aanraking bent gekomen met een magnetisch veld (denk aan winkelkassa’s of detectiepoortjes) dat uw horloge heeft gemagnetiseerd. Dit kunnen wij meten en dan zullen wij uw horloge demagnetiseren.

Als uw horloge valschade heeft, of wanneer uw horloge ergens tegen aangestoten is, kan uw automatisch/mechanisch horloge ontregeld zijn. Het beoefenen van een sport kan van invloed zijn, denkt u dan bijvoorbeeld aan tennis of golf. Op basis van een meting van het horloge kunnen wij u een advies geven.